Renovatie fietsenkelder Heuvel

24 april 2019

De fietsenstalling Heuvel is de meest gebruikte fietsenstalling van de binnenstad. De stalling gaat dicht voor renovatie. Voorbereidingen zijn gestart. De verbouwing begint op 27 mei.

Na de kermis gaat de stalling weer open. Jaarlijks stallen ongeveer 600.000 binnenstadbezoekers gratis hun fiets in de stalling aan de Heuvel. Er komen nieuwe fietsrekken, nieuwe rolpaden, het interieur wordt geschilderd en er komt duurzame led-verlichting. De stalling is normaal geopend tot 26 mei, er zijn wel minder stallingsplaatsen. Maandag 27 mei sluit de stalling.

Tijdelijke stalling

Er komt een tijdelijke, beheerde stalling op de hoek NS Plein/Spoorlaan. Op het parkeerterrein tegenover ABN-AMRO). Die is er vanaf maandag 27 mei. Deze stalling is alle dagen open van 07:30 tot 04:30 uur. Op donderdag t/m zaterdag is de stalling ook de hele nacht geopend. De openingstijden van alle stallingen staan op de pagina parkeren op deze website.

Fietsers kunnen ook terecht in de gratis fietsenstallingen Pieter Vreedeplein, Katterug (Koningsplein) en Concertzaal. De fietsenstalling Concertzaal (naast de schouwburg) is vanaf 11 april op donderdag t/m zaterdag ruimer open en sluit pas om 04.30 uur.

E-bikes

In de stallingen van de Heuvel en het Pieter Vreedeplein kunnen e-bikes worden opgeladen. Bij de beheerde stallingen zijn fietspompen beschikbaar. Het is ook mogelijk om gratis een buggy te lenen in één van de fietsenstallingen in de binnenstad: Concertzaal, Heuvel, Katterug en Pieter Vreedeplein. Borg betalen is niet nodig. Een buggy lenen kan alleen als er ook een fiets in de stalling wordt geparkeerd.