Rik Grashoff beoogd wethouder Tilburg

26 februari 2021
Rik Grashoff

Fotografie Wim Roefs

GroenLinks in Tilburg heeft 26 februari bekendgemaakt dat zij Rik Grashoff voordraagt als de opvolger van wethouder Mario Jacobs, die in mei aan de slag gaat als dijkgraaf bij Waterschap Aa en Maas.

De heer Grashoff (59) is nu werkzaam als zelfstandig adviseur op het terrein van energie, klimaat en leefomgeving. Eerder was hij onder andere wethouder in Delft en Rotterdam, Tweede Kamer-lid, partijvoorzitter van GroenLinks en gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant.

Fractievoorzitter Evelien Kostermans van GroenLinks Tilburg: "Met Rik Grashoff halen we een ervaren bestuurder binnen. Zijn ervaringen als wethouder in Delft en Rotterdam en als gedeputeerde in Brabant zullen goed van pas komen. We kijken uit naar zijn inzet voor onze stad." 

Ook het college van burgemeester en wethouders heeft vertrouwen in een fijne samenwerking en verwelkomt Rik Grashoff dan ook van harte: "De collegeleden kennen hem, onder andere uit zijn tijd als gedeputeerde bij de provincie Noord-Brabant, als een betrokken bestuurder. Hij heeft bovendien op vrijwel alle onderwerpen uit de portefeuille die Mario Jacobs achterlaat - zoals binnenstad, stedelijke ontwikkeling, groen/natuur/landschap en mobiliteit - ruime kennis en ervaring, waardoor hij zo op de rijdende trein van dit college kan springen."  

De fractie van GroenLinks heeft Rik Grashoff nu voorgedragen. Naar verwachting wordt hij in een raadsvergadering half april beëdigd.