Snelfietsroute Tilburg - Breda vastgesteld

05 juli 2019

De route van de F58, de snelfietsroute van Tilburg naar Breda, is vastgesteld door het college. Voor een deel door de Reeshof werden verschillende mogelijkheden nog onderzocht, samen met bewoners, ondernemers en gebruikers.

Uit onderzoek blijkt dat de vastgestelde route het meest veilig is voor de weggebruikers. Onder andere Wijkraad Reeshof en Arriva zijn betrokken bij het onderzoek. De route loopt via de Reeshofdijk naar de Kasterenlaan, Campenhoefdreef, Oostburgstraat en het Schaijkpad en gaat via TSV Gudok de wijk uit. Nu de route is vastgesteld kan het ontwerp gemaakt worden. Hierbij worden omwonenden betrokken. Na de zomervakantie krijgen bewoners aan de route een uitnodiging voor een inloopavond. Tijdens deze avond bespreekt de gemeente de route en vraagt om input van bewoners.

In 58 minuten naar Breda fietsen

De snelfietsrouteroute van Tilburg naar Breda gaat over deels bestaande fietsroutes door Dorst en Gilze-Rijen, die slim met elkaar worden verbonden tot een doorlopend traject. De snelfietsroute heeft vlak asfalt en weinig obstakels. Je krijgt als fietser zoveel mogelijk voorrang en hebt weinig hinder van ander verkeer. Het is straks haalbaar om in 58 minuten van hartje Tilburg naar het centrum van Breda te fietsen. De gemeente Tilburg investeert samen met andere Brabantse gemeenten en de provincie in snelfietsroutes. Steden en dorpen worden met elkaar verbonden, waardoor zij beter bereikbaar zijn per fiets.

Planning

Nadat het ontwerp klaar is volgt nog een technische uitwerking en een aanbesteding voor een aannemer. Naar verwachting kan in maart 2020 gestart worden met de eerste werkzaamheden. De hele snelfietsroute is eind 2020 gereed. Tilburg is straks het hart van 6 snelfietsroutes: naar Breda, Oosterhout, Waalwijk, Oisterwijk, Eindhoven en Den Bosch. Naar verwachting is het Brabantse snelfietsroutenetwerk in 2030 helemaal af.