Schakel een klimaatklusser in

21 februari 2020
De Tilburgse klimaatklussers

(Foto Beeldveld/Wilfried Scholtes)

Stichting de Klimaatklussers heeft een subsidie van de gemeente gekregen van bijna 5000 euro. Deze stichting helpt mensen om hun huis te isoleren.

Vooral mensen voor wie het financieel niet haalbaar is om een aannemer in te huren, kunnen bij de stichting aankloppen. Met hun werk levert de stichting een bijdrage aan de doelstelling van de gemeente om van Tilburg een duurzame en sociale stad te maken. Van de subsidie hebben de klimaatklussers onder andere  gereedschap, een steiger en veiligheidskleding gekocht.

Helpen met isolatie

De Klimaatklussers is een vrijwilligersorganisatie, het zijn vooral gepensioneerden die de handen uit de mouwen willen steken. Ze helpen met het uitvoeren van isolatiemaatregelen. Ze isoleren buitengevels, aanbouwen, vloeren en plaatsen voorzetramen. Het plaatsen van zonnepanelen en andere installaties doet de stichting niet. Maar bewoners kunnen hierover wel advies krijgen.

Gratis advies

Inwoners die de Klimaatklussers inschakelen, krijgen gratis advies. Daarna wordt bekeken wat voor maatregelen nodig zijn en wat de materiaalkosten zijn. Ook wordt berekend wat de inwoners aan energie besparen met de isolatiemaatregelen.

Projecten die door de Klimaatklussers zijn gedaan, zijn onder meer het isoleren van woningen in de Noordstraat, Laagstraat, de Veldhovenring en de Capucijnenstraat. Nieuwe vrijwilligers kan de stichting altijd gebruiken. Mannen en vrouwen die handig zijn en genoeg vrije tijd hebben, kunnen zich aanmelden via het contactformulier op de website klimaatklussers.nl. Daar staat ook meer informatie over de stichting. Inwoners die plannen hebben om hun huis te isoleren of te verduurzamen, kunnen de website aandeslagmetjehuis.nl bezoeken.