Schoner en zuiniger rijden door actie ‘Band op Spanning’ 

12 mei 2023

Auto's met de juiste bandenspanning rijden schoner, zuiniger en veiliger. Medewerkers van ‘Band op Spanning’ controleerden in de afgelopen maanden de bandenspanning van 909 auto's. Bij bijna 85% van die auto's was de bandenspanning te laag.  

De medewerkers van 'Band op Spanning' controleerden tijdens 10 dagen auto's op het parkeerterrein bij de Hornbach en de AaBee Fabriek. Dat bleek een groot succes. Het oppompen van de banden zorgde voor een besparing van 3.117 liter brandstof. En ook de uitstoot van CO2 verminderde, met 11,7 ton. De actie zorgde bovendien voor een besparing van 14.007 euro aan brandstof. Dat betekent een gemiddelde besparing van 15,44 euro per auto. Opgepompte banden zijn niet alleen goed voor het milieu. Met banden die de goede hardheid hebben, rijdt een automobilist ook fijner en vooral veiliger (omdat de remweg korter is, red.).   

Betere luchtkwaliteit 

Band op Spanning is een van de acties van de gemeente om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Inwoners kunnen zelf ook regelmatig de bandenspanning controleren bij benzinepompen. Daarmee vergroot u uw rijcomfort en zorgt u ervoor dat de uitstoot van CO2 vermindert. Tilburg doet nog meer om de duurzaamheid te vergroten. Meer daarover onder andere op duurzamertilburg.nl.