Schrijf je nu in voor jouw Dag van de Stad

23 juni 2022

De inschrijving voor de Dag van de Stad is gestart. Op donderdag 29 september is de Spoorzone het decor voor dit congres over de ontwikkeling van steden en stedelijke regio’s.

grote letters Dag van de Stad met op de achtergrond de Spoorzone

Het thema van deze zesde editie is ‘de stad van iedereen’. We streven naar een stad waarin iedereen zich thuis voelt. Een stad waar iedereen gelijke kansen heeft, op werk, passende woonruimte, goed onderwijs en goede zorg. Een inclusieve stad die sociale en fysieke opgaven met elkaar verbindt. Dit alles komt terug in het programma, zowel in werkvormen als onderwerpen. De openingslezing is van wethouder Esmah Lahlah. Verder komen er meerdere sprekers aan het woord, onder wie Tilburgs bekendste ijscoman Vittorio Desikan. De dag wordt afgesloten door journalist, opiniemaker en presentator Sander Schimmelpenninck. 

Naast een gezamenlijk programma, is er een keuzeprogramma. Daaruit stel je naar smaak en inzicht jouw eigen dagprogramma samen. Bij je inschrijving geef je meteen je programmakeuze op. Zo ben je verzekerd van een plek. 

Bekijk het hele programma en schrijf je in op dedagvandestad.nl 

Mix-and-match 

Neem voordat je je inschrijft even rustig het hele blokkenschema met het programma door. Ons advies: mix en match in genres en op inhoud. Een lezing over biodiversiteit combineert goed met een theatervoorstelling van de kinderen van gastarbeiders en een filmlezing over gelijke kansen in het onderwijs. Of ga mee met een actieve excursie door Tilburg en combineer dat met een wetenschapscollege of een dosis inspiratie met Talks of the town. Houd je van het gesprek in kleine groepen, kies dan voor een rondleiding door de LocHal, luister naar een van de persoonlijke verhalen van Tilburgers en combineer dat met een boekenclub of een van de ontwerpateliers. 

Wacht niet te lang met inschrijven, er zijn programmaonderdelen waar slechts voor een beperkt aantal deelnemers plek is. Welke keuze je ook maakt, dit wordt jouw Dag van de Stad.