Sinterklaas en zijn pieten komen zondag aan in de Piushaven

08 november 2021
De Sint op zijn paard in de Piushaven

De Sint en zijn pieten meren met de boot aan in de Piushaven op zondag 14 november. De Sint zet rond 11:30 voet aan wal. Het Piushavengebied is afgesloten voor verkeer van 8:30 uur tot 13 uur.

De Sint gaat daarna ter paard richting het Willemsplein. De volgende straten zijn daardoor kort afgesloten: Piusstraat, Gildebroedersstraat, Kolveniersstraat, Tamboerskade, Vendeliersstraat, Leenherenstraat, Hertogstraat, Kruisvaardersstraat, Wethouder Eijkemansstraat, Antoon van Rijenplein, Jan van Rijzewijkstraat, Fatimastraat, Wethouder Baggermanlaan en de Havendijk. Bekijk de route op de site van de wegwerkzaamheden.

Ontvangst op Willemsplein

Dit jaar worden de Sint en zijn pieten op het Willemsplein welkom geheten door burgemeester Theo Weterings. Vanaf 13:30 uur zin er optredens op het Willemsplein ter voorbereiding op de aankomst van de Sint. Het programma duurt tot ongeveer 15:00 uur. Het Willemsplein is voor iedereen ouder dan 12 jaar alleen toegankelijk op vertoon van een QR-code. Het plein is na toegangscontrole gratis te betreden.

Dit jaar is de 120e intocht van Sinterklaas in Tilburg. Dat wil de organisatie vieren met alle kinderen van Tilburg. Na de intocht van de Sint is er vanaf 17:30 uur disco in het spoorpark. Twee uur lang zullen de Sint en zijn pieten samen met de kinderen de voetjes van de vloer laten gaan. Alle bekende kinderliedjes zullen voorbij komen. De disco is om 19:30 uur afgelopen.