logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Special Olympics Nationale Spelen 2024

17 juni 2024

Het afgelopen weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg. Meer dan 2.100 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd met elkaar aan, met meer dan 5000 medailles en vaantjes als eindresultaat.

De festiviteiten begonnen vrijdag 14 juni met de Torchrun, waarbij de olympische vlam vanuit Hengelo via het Stadsforum in Tilburg naar de openingsceremonie in Breda werd gebracht.

Verspreid over 20 sportlocaties in de 2 Brabantse steden vonden het gehele weekend wedstrijden plaats, begeleid door 1500 vrijwilligers. “Op de sportvelden en langs de lijn was de sfeer hartverwarmend. Ik denk dat we met elkaar hebben kunnen laten zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wie je bent; van sport kan iedereen genieten, en kan iedereen uitblinken. Zeker in Tilburg waar het aangepast sporten al heel lang op de agenda staat. Ik ben er trots op dat wij dit mooie sportfestijn hebben mogen organiseren”, vertelt Maarten van Asten, wethouder Sport van Tilburg.

Uniek Sporten Midden Brabant  


De Special Olympics Nationale Spelen maken deel uit van een wereldwijde beweging in 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van sport. In onze provincie zet Uniek Sporten Midden Brabant zich hiervoor in. Ze helpen mensen bij het vinden van een passende sport en sportaanbieders met het opzetten van een aangepast sportaanbod.  

In Tilburg zijn er diverse mogelijkheden om deel te nemen aan aangepaste sporten, variërend van aangepast zwemmen en rolstoelbasketbal tot G-voetbal. Kijk voor meer informatie over Uniek sporten op de website: Uniek Sporten - Sport in Tilburg.