Speelplekken vervangen en verbeteren

09 juli 2021
Kinderen aan het duikelrek

(Foto Angeline Swinkels)

De gemeente gaat de komende jaren investeren in de vervanging en verbetering van speelplekken. In 2021 gaat dit om 70 speelplekken in de Reeshof, Tilburg West, Oud Noord, Udenhout en Berkel-Enschot. Het project loopt tot en met 2023.

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen volop buiten kunnen sporten, spelen, bewegen en ontdekken, alleen, of samen met buurtkinderen. Daarom investeert de gemeente in het vervangen en verbeteren van een groot aantal speelplekken.

Avontuurlijke en veilige speelplekken

Voor het spelen zijn aantrekkelijke, avontuurlijke en veilige speelplekken in de buurt nodig. In 2021 pakt de gemeente ongeveer 70 speelplekken aan in verschillende wijken.

De speelplekken worden niet zomaar vervangen. De gemeente heeft voor dit project een aantal buurten geselecteerd. Binnen een buurt wordt gekeken naar het totale aanbod van speelplekken. De gemeente wil variatie in de grootte en inrichting van de speelplekken in een wijk, zodat er voor iedere leeftijd een speelplek in de buurt is. Het kan dus dat een speelplek ergens weggaat of juist groter of kleiner wordt. Bij de inrichting van de speelplekken betrekt de gemeente bewoners en gebruikers (kinderen). Ook is er budget voor groen en straatmeubilair. Bij het ontwerpen van de nieuwe speelplek wordt hier rekening mee gehouden. Meer informatie op de pagina spelen op deze website.