Sportende Tilburgers in de spotlight in campagne #GewoonGaon

26 oktober 2021
Een hardloper rent door de straten

(Foto: Toin Damen)

#GewoonGaon is de nieuwe campagne van de gemeente om Tilburgers meer aan het sporten en bewegen te krijgen. Door corona zijn veel Tilburgers gestopt met sporten. Dat is jammer, want sporten is leuk en goed voor je gezondheid.

Inwoners die gaan sporten en bewegen, staan centraal in deze campagne. Iedereen kan zijn of haar eigen sport- of beweegverhaal delen. In beeld, foto of tekst. Via de Facebook en Instragram van de campagne worden inwoners van de gemeente Tilburg de komende tijd uitgenodigd om dat actief te doen. Het idee is elkaar te motiveren, door te laten zien dat we er gewoon met z’n allen tegenaan gaon.

Steun voor verenigingen en sportaanbieders

Tilburgse verenigingen en sportaanbieders die ideeën hebben om mensen aan het sporten te krijgen, kunnen ondersteuning en advies krijgen. De gemeente Tilburg helpt aanbieders hierbij in de vorm van zogeheten vouchers. Ook daarover binnenkort meer informatie op sportintilburg.nl/gewoongaon.

Tilburgers mauwen niet, het zijn aanpakkers. Sport en bewegen hoort bij die manier van leven. Of je dat nu doet bij een vereniging, sportaanbieder, of dat het buiten in de openbare ruimte gebeurt. Of je nu een totale beginner bent op het gebied van sport of al ervaring hebt: het maakt niet uit. Tilburgers gaan gewoon.

'Blijf in beweging’ 

Rolph Dols (wethouder Sport): “Bewegen, maar ook sporten en spelen zijn ontzettend belangrijk om je gezond, sterk en fit te voelen. Daarom ben ik blij met deze campagne en ik daag al onze Tilburgers uit om gewoon te gaon. Dus trek je sportkleding aan en ga erop uit. Het maakt niet uit of je alleen of samen met vrienden gaat, maar blijf in beweging.”