Sportlanes geopend in Moerenburg - Koningshoeven

04 september 2019

Gisteren zijn de nieuwe fietspaden en de zogenoemde Sportlanes in Moerenburg-Koningshoeven officieel geopend door Mario Jacobs, wethouder Groen, natuur en landschap en Mobiliteit. De fietspaden verbinden Moerenburg op een veilige manier met Moergestel.

De fietspaden liggen langs de Hoevense Kanaaldijk, Torentjeshoeve en de Eindhovenseweg. De fietspaden gaan deels over de nieuwe Sportlanes. Dat zijn sportroutes voor hardlopers, skeeleraars en wandelaars. De routes zorgen ervoor dat zij veilig kunnen sporten in het buitengebied.

Er is een sportroute van 5 kilometer door Moerenburg en een van 10 miles (16 kilometer). Deze laatste loopt door het gebied Moerenburg, Koningshoeven en het buitengebied van Oisterwijk en Moergestel. Het startpunt van de routes ligt aan de Hoevense Kanaaldijk. Het biedt naast parkeergelegenheid ook een klein parcours voor een warming-up.

Metamorfose

Sinds 2014 is het gebied Moerenburg-Koningshoeven flink verbeterd. Het landschap is
versterkt, er zijn nieuwe iconen ontstaan en stad en land zijn met elkaar verbonden. Zo zijn er nu nieuwe fiets- en wandelpaden, boomlanen, een imkerij, kaasmakerij, bloemrijke stroken en een pontje in de Piushaven. De uitkijktoren wordt de komende jaren afgerond.

Het resultaat in dit gebied is tot stand gekomen in samenwerking met veel andere partijen: Abdij Koningshoeven, Brabants Landschap, Waterschap de Dommel, Broeders Vleesveehouderij, bewoners van de Torentjeshoeve en de Eindhovenseweg, Baksevenweg-boeren, vele vrijwilligers, belanghebbenden, ondernemers, onderwijsinstellingen en andere overheden.

https://youtu.be/09DgYMnM3Us

https://youtu.be/pVD8JrKEYik