Online gesprek op 16 juni over extra woningen

07 juni 2021
Een huis geslooopt om ruimte te maken voor nieuwbouw

In de periode tot 2040 komen ongeveer 40.000 nieuwe inwoners in Tilburg wonen. Daarvoor zijn 25.000 extra woningen nodig, maar ook ruimte voor bedrijven, scholen, parken en winkels. Op woensdagavond 16 juni organiseert de gemeente samen met CAST een online meeting over dit onderwerp.

CAST is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o.. De gemeente vindt het belangrijk dat Tilburg een fijne stad blijft om te wonen, werken en te leven. De stad nog verder uitbreiden is niet meer mogelijk. De ruimte voor de nieuwe woningen wordt vooral gezocht in de bestaande stad en de dorpen. Waar liggen kansen en op welke plekken past hoogbouw goed? Wat betekent dit voor het parkeren, het groen, de winkels, scholen en andere voorzieningen? Hoe gaat Tilburg veranderen? Hoe zijn kansen te benutten en bedreigingen te beperken? De gemeente deelt graag haar ideeën en reacties hierop zijn van harte welkom. Het is belangrijk voor de toekomst van Tilburg. De gemeente nodigt iedereen uit om mee te praten en vragen te stellen. 

Online stadsgesprek

Dat kan op woensdagavond 16 juni tijdens het online stadsgesprek over het verdichten van de stad. De inloop is vanaf 19:00 uur, het gesprek zelf begint om 19:30 uur. Wethouder Bas van der Pol (Ruimtelijke Ordening) vertelt wat dit gaat betekenen voor de stad. Verder delen diverse experts hun aandachtspunten en is er vooral ruimte voor vragen van het publiek. Aanmelden voor de online avond kan via de website van CAST. Deelnemers krijgen een link waarmee ze de uitzending kunnen volgen.

Inwoners die er woensdag niet bij kunnen zijn, kunnen vragen of reacties mailen naar toekomstvan@tilburg.nl. De gemeente neemt deze reacties mee bij het voorstel aan de raad dat komend najaar op de vergaderagenda staat. Meer informatie op de pagina Toekomst van Tilburg op deze website.