Stadsnatuur ontdekken in Stadskas013

04 oktober 2022

Organisaties uit de stad die initiatieven organiseren rond stadsnatuur presenteren zich in Stadskas013 op het balkon van de LocHal. De gemeente is aanwezig met een inspiratiehoek.

Stadskas013 in de LocHal

(Foto: Bas van Duren - Senses of change)

In de inspiratiehoek kunnen bezoekers onder andere zien wat de temperatuurverschillen zijn in de stad op warme dagen, ze kunnen nestkasten bekijken en zien wat de gemeente doet aan vergroenen. De Stadskas013 is open van 1 oktober tot 31 december. Inwoners kunnen er ontdekken waarom stadsnatuur belangrijk is én hoe je als inwoner zelf aan stadsnatuur kunt bijdragen.

Plantendisco

Verspreid over 4 plekken zijn verschillende stadsnatuurthema’s te beleven. Leer bijvoorbeeld hoe het vergroenen van uw tuin of straat zorgt voor een fijnere leefomgeving voor mens en dier. Of krijg inspiratie om erop uit te gaan en op uiteenlopende plekken te genieten van stadsnatuur in Tilburg. In Stadskas013 zijn ook dingen te zien en te doen. Er is een fototentoonstelling en er staat er een stekjesbieb en bezoekers kunnen zien hoe een wormenhotel functioneert. Verder kun je dansen in een plantendisco en het uitzicht over de stad bekijken door een groene bril.

Tegeltuin Challenge

Een van de initiatiefnemers die ook in Stadskas013 staat is Katja Staring. Katja heeft verschillende tuinboeken geschreven, blogt op dailygreenspiration.nl en organiseert nu ook de Tilburgse Tegeltuin Challenge. Tien Tilburgers krijgen de kans op een gratis coaching om de tuin stap voor stap om te toveren in een groen paradijs. Op duurzamertilburg.nl is meer te lezen hoe u zich kunt aanmelden voor deze challenge. Dat kan tot uiterlijk 7 oktober.