Stallingen Pieter Vreedeplein en Concertzaal langer open

14 juli 2020
Man komt uit fietsenstalling Concertzaal

Vanaf 1 augustus 2020 zijn de fietsenstallingen op het Pieter Vreedeplein en bij de Concertzaal dagelijks tot 01:00 uur open. Ze openen van maandag t/m zaterdag om 07:00 uur, op zondag om 10:00 uur.

Vorig jaar kreeg de gemeente een petitie van ondernemers en bewoners uit de omgeving Willem II Straat. De ondernemers willen een goede stallingplek voor hun bezoekers. Omwonenden willen graag minder overlast door fietsen die op straat staan gestald. Door het verruimen van de openingstijden kunnen bezoekers van een voorstelling, café of restaurant vanaf 1 augustus makkelijker terecht in de fietsenstalling. Nu sluiten de stallingen nog om 22:00 uur (Pieter Vreedeplein) en 00:00 uur (Concertzaal). Bij de fietsenstalling Pieter Vreedeplein wordt op verzoek van omwonenden de rolband om 19:00 uur uitgezet. Dat blijft ook na 1 augustus zo.

Het verzoek past bij de ambitie van de gemeente Tilburg om het fietsgebruik naar de binnenstad te stimuleren. Fietsen is gezond, beter voor het milieu en vermindert de parkeerdruk in de binnenstad. Iedereen die op de fiets de binnenstad bezoekt, moet uiteraard ook ergens zijn of haar fiets parkeren. Er zijn verschillende gratis fietsenstallingen, zodat er minder fietsen op straat gestald worden.

Kijk voor alle stallingen op de pagina Fietsen in Tilburg op deze website.

In augustus 2021 evalueert de gemeente de nieuwe openingstijden samen met horecaondernemers, omwonenden en de culturele voorzieningen.