Start bouw skatebaan Hall of Fame

18 februari 2022
Het laatste gat wordt gedicht

(Foto Mascha van Kleef)

De monumentale Hal90 in de Spoorzone, krijgt de komende maanden definitief vorm als de vernieuwde Hall of Fame. Een grondige verbouwing was noodzakelijk om het erfgoed voor de Spoorzone te behouden en ruimte te maken voor een toekomstbestendige jongeren- en cultuurfabriek. Vrijdag 18 februari stonden bouwers, bestuurders, vrijwilligers en medewerkers van Hall of Fame stil bij de voortgang van de bouw.

Ook het laatste gat in de gevel werd vrijdag gedicht en er was een informeel startschot voor de bouw van de nieuwe skatebaan. Wethouders Bas van der Pol (Spoorzone) en Rolph Dols (Sport) en mede oprichter van de Hall of Fame Bob Caarels dichtten samen met bouwbedrijf Van de Ven het laatste gat in het monumentale gebouw.

Urban verzamelplaats

De Hall of Fame bestaat straks uit een vernieuwd skatepark met skatecafé, een foyer/kantine en werkplekken voor medewerkers. De concertzaal wordt vernieuwd, er komen nieuwe muziekstudio’s en er komt een openbare binnentuin. De komende weken worden bepaalde delen van het gebouw al afgewerkt, zodat de bouwers van het Ladybird skatepark al aan de slag kunnen.

Wethouder Bas van der Pol (Spoorzone) “Hal 90 is toonaangevend industrieel erfgoed in de Spoorzone. Met deze renovatie behouden we het erfgoed voor de toekomst. Nog belangrijker is deze stap naar een definitieve plek voor de Hall of Fame. We zijn blij dat we deze ontmoetingsplek en de jongeren in het hart van de Spoorzone mogen behouden. Zij maken dit tot een creatieve, sportieve en culturele plek van betekenis. Ik zie nu al uit naar de volgende skatebaan en het moment dat zij zich het vernieuwde gebouw toe-eigenen.”

Duurzaam & monumentaal

Het gebouw wordt straks gasloos verwarmd. De hallen zijn geïsoleerd zodat ongewenste warmte en kou buiten blijven en het geluid van de concertzaal binnen blijft. Het monumentale karakter van Hal 90 is bewaard gebleven en toekomstbestendig gemaakt

Tilburgs erfgoed

De gemeente koestert het Tilburgs erfgoed in de Spoorzone. Het gebied wordt aantrekkelijk om te werken, te wonen of te verblijven. Er ontstaat een mix aan vestigingslocaties voor verschillende typen bedrijven en ondernemers. De vernieuwde Hall of Fame gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren.