Kinderpostzegelactie met Don Sartoschool

25 september 2019

Kinderen uit groep 7 van de Don Sartoschool waren 25 september te gast bij de gemeente voor de start van de Kinderpostzegelactie. Ze werden ontvangen door wethouder Marcelle Hendrickx en burgemeester Theo Weterings.

Daarna gingen de leerlingen op pad om postzegels te verkopen op de afdelingen van het stadskantoor.

Voor kinderen, door kinderen

De Kinderpostzegelactie duurt t/m 2 oktober. 'Voor kinderen, door kinderen': dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere dingen te verkopen.

Kinderboeken op de Kinderpostzegels

Dit jaar staan oude kinderboekhelden op de Kinderpostzegels, waaronder ook Kruimeltje, het jongetje dat dakloos werd. Ieder jaar komen er in ons land ruim 8.500 kinderen in de daklozen- en vrouwenopvang terecht. Ze hebben vaak dan al het nodige meegemaakt: mishandeling, verwaarlozing, bedreiging, honger of geweld tussen ouders. Geen eigen plek om je even terug te trekken, nooit een vriendje mee naar huis kunnen nemen, je huisdier achter moeten laten. Kinderpostzegels probeert met verschillende projecten waaronder: Huisje Boompje Beestje en de Warm Welkom Tas het deze kinderen iets aangenamer te maken. Meer informatie over deze projecten en de producten op kinderpostzegels.nl.

Behalve de kinderpostzegels (met Maxi-kaarten) en kaarten worden ook theepakketten, krokusbollen en shoppers verkocht.