Startup Kitchen in MindLabs

18 mei 2020
Startup Kitchen opening

In MindLabs zijn op 15 mei de huurcontracten getekend met de eerste deelnemers van de Startup Kitchen. In de Startup Kitchen zitten bedrijven op één plek. Daardoor kunnen ze elkaar makkelijk helpen en kunnen innovatieve ideeën getest worden.

Door de bedrijven in de Startup Kitchen wordt samengewerkt op de thema's artificiële intelligentie en de mens. De eerste deelnemers zijn: Thebe-De Wever, Castlab, Purple Mountain en Flow Concepts. Met de Startup Kitchen is Tilburg een broedplaats voor creatieve ideeën rijker.

De samenwerking tussen startups en MindLabs is van groot belang voor de verdere economische ontwikkeling van de stad en de regio. Met de Startup Kitchen profileert Tilburg zich als stad met kennis en kunde op het snijvlak van artificiële intelligentie (AI) en de mens. De startups zitten er op één plek.

Over MindLabs

De Startup Kitchen is een onderdeel van het zogeheten ‘eco-systeem’ van MindLabs. MindLabs bouwt momenteel aan een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op het gebied van de interactie tussen mens en machine. Fontys Hogescholen, ROC Tilburg, Tilburg University, WPG/Zwijssen, DPG Media, Interpolis, Thebe & De Wever, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant zijn partner. Momenteel opereert MindLabs vanuit het Deprez-gebouw in de Spoorzone. Eind 2021 verhuist MindLabs naar gebouw 70, dat naast de LocHal gevestigd is en momenteel verbouwd wordt.