STILLLEVEN verlengd t/m augustus

29 mei 2020
Expo STILLLEVEN in LocHal

(Foto Dennis van Roozendaal)

De expositie STILLLEVEN op het stadsbalkon van de LocHal wordt verlengd t/m augustus. STILLLEVEN is een collectie van 75 maquettes met momenten uit Brabantse verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

De maquettes zijn gemaakt door Studio Rocco Verdult. De LocHal is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur. En zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. De expositie is ook online te bekijken via de website stillleven.thuisbekijken.nl.

Vanwege de coronamaatregelen mogen er maar maximaal 6 bezoekers tegelijk de exposities op het stadsbalkon bekijken. Vorig jaar en dit jaar viert Brabant dat het 75 jaar geleden is bevrijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. De organisatie Brabant Remembers verzamelde bijzondere, inspirerende en persoonlijke verhalen waarin een moment centraal staat dat het leven van een inwoner of van inwoners veranderd heeft. Van belangrijke momenten uit deze verhalen zijn maquettes gemaakt door Studio Rocco Verdult. 

Wit en Zwart

De meeste scènes op STILLLEVEN spelen zich overdag af, die zijn in het wit. De momenten uit de verhalen die 's nachts gebeurden, zijn zwart. Alleen de hoofdrolspelers in de maquettes zijn gekleurd waardoor de menselijke kant van elk verhaal centraal staat en het publiek de kans krijgt zelf te interpreteren, te fantaseren of zich in te leven in de situatie van toen. Het publiek kan letterlijk om het verhaal heen lopen en zo vanuit verschillende perspectieven naar de scène kijken.