Subsidie voor het inruilen van je bromfiets 

01 december 2022
snorfiets op het fietspad

Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen vanaf 1 december 2022 subsidie van 300 euro aanvragen voor het laten slopen van een brom- of snorfiets met een verbrandingsmotor. Het gaat om een proef van één jaar. 

De gemeente wil het aantal brom- en snorfietsen met verbrandingsmotor in de stad verminderen. Hiermee willen we geluid- en geurhinder verminderen, zorgen voor schonere lucht en inwoners stimuleren om te fiets te pakken. Ook hopen we dat de verkeersveiligheid verbetert. Bij verkeersongevallen is namelijk het aandeel brom-/snorfietsers relatief hoog.

Extra subsidie aankoop fiets

Deelnemers kunnen een extra subsidie van maximaal 300 euro aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe of tweedehands fiets. Dit mag een gewone fiets zijn of een elektrische, gekocht bij een bedrijf dat geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel. Deze subsidie is achteraf aan te vragen. Dus niet vóór de aankoop. En let op: wie beide subsidies wil aanvragen, moet dat in één keer doen.

Meer informatie 

Heeft u vragen over deze subsidie?
Kijk dan op de pagina ‘Subsidieregeling inruilen brom- en snorfiets met verbrandingsmotor’.
Hier staat meer informatie over de voorwaarden en u kunt er direct de subsidie aanvragen. Voor overige vragen of informatie, stuur een mail naar bromfietseruit@tilburg.nl