Succesvolle samenwerking door werk-samen.nl

08 mei 2020
Een faceshield

Werkgevers die tijdens deze coronacrisis personeel beschikbaar hebben of juist medewerkers tekort komen, kunnen een oproep plaatsen op de website werk-samen.nl. Twee Tilburgse bedrijven, XPEL en TABB Interior Systems, helpen elkaar sinds kort door werk-samen.nl.

XPEL ontwikkelt voor de coronacrisis speciale gezichtsbeschermers. Voor het maken van de beschermers, het in elkaar zetten en het verpakken zijn tijdelijke medewerkers nodig. TABB Interior Systems levert die. De medewerkers van TABB helpen bij het in elkaar zetten van de beschermers.

XPEL maakt autolakbeschermingsfolie. Een medewerker van het bedrijf en een arts bedachten dat deze folie ook gebruikt kan worden voor gezichtsbeschermers. Daar is door het coronavirus wereldwijd een groot tekort aan. Na een paar kleine aanpassingen in het productieproces rolden de eerste exemplaren in Tilburg van de band. De beschermers worden o.a. gebruikt door drogisterijen en pedicuresalons.

Extra mankracht

"Het groeit uit tot een behoorlijk project", vertelt Marcel Rutten van XPEL. "We konden het eerst nog intern oplossen, maar hebben nu extra mankracht nodig. Daarom plaatsten we een oproep op werk-samen.nl." Inmiddels levert XPEL duizenden gezichtsbeschermers per week door heel Europa en ook in Nederland. Ook personeel beschikbaar of juist op zoek naar extra medewerkers? Plaats dan een oproep op Werk-samen.nl.