Tekort aan chauffeurs bij Regiovervoer Midden-Brabant

02 september 2022

Regiovervoer Midden-Brabant heeft te weinig chauffeurs om alle ritten te kunnen rijden. Daarom kunnen Wmo-reizigers vanaf 5 september tijdens spitstijden helaas niet meer reizen met het Regiovervoer.

(Foto: Wim Hollemans)

Regiovervoer moet keuzes maken. Daarbij moet het vervoer van leerlingen zeker doorgaan. Urgente ritten, bijvoorbeeld voor een medische behandeling of het bijwonen van een begrafenis of bruiloft gaan gewoon door.

Spitstijden

De Spitstijden zijn tussen 07:00 en 09:00 uur en tussen 14:45 en 16:30 uur. Op woensdagmiddag is de spitstijd tussen 11.45 en 13.30 uur. Dit omdat veel scholen ’s middags gesloten zijn. Het tekort aan chauffeurs speelt al langer. Sinds mei 2022 wordt aan Wmo-reizigers gevraagd om de spitstijden te mijden. Deze maatregel heeft een tijd goed gewerkt. Het personeelstekort is echter verder toegenomen. Reizigers zijn welkom op een ander tijdstip of kunnen zoeken naar een andere mogelijkheid. Hoelang deze maatregelen gaan duren is lastig te zeggen. De verwachting is tot het einde van 2022.

Reizigersinformatie

WMO-reizigers die hun rit boeken via de reserveringslijn van het Regiovervoer worden in de welkomsttekst op de hoogte gebracht van de maatregelen. Meer informatie staat ook op de website van het Regiovervoer: regiovervoermiddenbrabant.nl. 

Vragen?

Reizigers kunnen met vragen terecht bij de klantenservice van het Regiovervoer: 0900 - 7755862 of via een mail naar klantenservice@regiovervoermiddenbrabant.nl.