‘Testen voor Toegang’ locatie Postelse Hoeve open

06 juli 2021
Testen op corona

Inwoners die een toegangstest nodig hebben, kunnen zich laten testen bij De Postelse Hoeve aan de Dr. Deelenlaan 10. Hier zijn 20 testplekken. Een afspraak maken, kan via testenvoortoegang.nl.

Voor verschillende activiteiten, zoals een bezoek aan een restaurant, museum of evenement, kan de organisator eisen dat je als bezoeker negatief getest bent op het coronavirus. Deze test mag alleen afgenomen zijn bij een organisatie die is aangesloten bij testenvoortoegang.nl.

In Tilburg komen 2 testlocaties. De Postelse Hoeve is de locatie die als 1e open gaat. Eind juli opent op industrieterrein T58 een XL-locatie met 52 testplekken. Hierdoor kunnen de inwoners van Tilburg dichter bij huis naar testlocaties. Naast deze locaties in Tilburg zijn er in de omgeving ook nog locaties voor toegangstesten namelijk het Van der Valk Hotel in Gilze Rijen of Sporthal de Leye in Oisterwijk.

Bereikbaarheid

De Postelse Hoeve ligt op 15 minuten fietsafstand van het centrum van Tilburg en is daarnaast goed bereikbaar met het OV en auto. De testlocatie is tot eind augustus dagelijks geopend van 08:00 tot 18:00 uur.

Afspraak maken

Inwoners kunnen een afspraak voor een test maken via testenvoortoegang.nl. Hier moet je aangeven aan welke activiteit je deelneemt waarvoor een test verplicht is. Daarna krijg je de mogelijkheid een afspraak in te plannen in Tilburg. Een testuitslag is 40 uur geldig. De test is gratis.

Sinds 24 juni kun je ook een vaccinatiebewijs gebruiken om toegang tot een activiteit of evenement te krijgen. Op rijksoverheid.nl staan meer informatie over het gebruiken van toegangstesten en het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs.