Tijdelijke opvang dak- en thuislozen uitgebreid

02 april 2020

Er is meer behoefte aan 24 uurs opvang voor dak- en thuislozen. Daarom kunnen zij vanaf 2 april terecht in een van de bijgebouwen van de voormalige Koning Willem II kazerne aan de Ringbaan Zuid.

Hier was al plek voor de opvang van zieke dak- en thuislozen die in isolatie moeten uitzieken. In een ander gebouw opent de tijdelijke 24 uurs opvang met 24 kamers. De tijdelijke nachtopvang voor daklozen in de gymzaal aan de Cederstraat sluit; de kazerne heeft meer mogelijkheden om indien nodig snel uit te breiden. Ook uit praktische overwegingen wordt gekozen voor de combinatie van alle tijdelijke dak- en thuislozenopvang op één locatie.

Vanwege de richtlijnen van de RIVM om afstand te houden staan de bedden in de reguliere nachtopvang verder uit elkaar. Daarom is er tijdelijke extra opvang nodig voor dak- en thuislozen. De gymzaal aan de Cederstraat was vanaf 18 maart open als tijdelijke avond- en nachtopvang. Op de nieuwe locatie zijn nu 24 kamers beschikbaar. Op het terrein is 24 uur per dag beveiliging aanwezig voor extra toezicht.