Tijdelijke sporthal Berkel-Enschot

03 juni 2019

In Berkel-Enschot is in de winter een tekort aan indoor sportaccommodaties. Om dit op te lossen plaatst de gemeente tijdelijk een zogenoemde blaashal.

De blaashal komt op het terrein van VV Jong Brabant, in de periode van oktober tot en met maart. Sporters kunnen hier doordeweeks van 18:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 22:00 uur terecht. De tijdelijke sporthal biedt in de wintermaanden aan onder andere Handbalvereniging The White Demons, Korfbalvereniging O.J.C. '98, Hockeyclub MHC BE en zaalvoetbalvereniging ZVV BE'79 voldoende ruimte om te kunnen sporten. Ook andere verenigingen kunnen zich melden om gebruik te maken van de accommodatie.

Rolph Dols, wethouder sport: "Bewegen is belangrijk om je goed en gezond te voelen. Als gemeente faciliteren we de sportverenigingen in Berkel-Enschot daarom graag om ook in de wintermaanden hun sport te kunnen beoefenen." De gemeente pakt de voorbereiding en plaatsing van de hal samen op met de betrokken verenigingen en omwonenden. Het doel is om de hal in gebruik te nemen bij de start van het winterseizoen 2019/2020, dus in oktober 2019.