Tilburg gaat strijd aan tegen misbruik garageboxen

09 oktober 2019

Bij handhavingsacties door gemeente en politie is afgelopen jaren misbruik van garageboxen naar voren gekomen. Het afgelopen jaar is hierop extra gecontroleerd.

De acties hebben het vermoeden van misbruik van garageboxen bevestigd. Het betrof met name veel hennep en gerelateerde goederen.

Afgelopen twee weken stonden in het teken van gezamenlijke controles door gemeente en politie bij verschillende garageboxen. Hier werden o.a. hennep, hennep gerelateerde goederen, geld en illegale sigaretten gevonden. In 2 gevallen ging het om illegale bewoning van de garage.

Burgemeester Theo Weterings: "Het blijkt dus wel dat we met de aanpak van garageboxen op het goede spoor zitten. Hier blijven we dan ook zeker op inzetten. Vaak zien we dat de verhuurders geen idee hebben aan wie ze hun garage verhuren en wat zich daar afspeelt. Dat is natuurlijk onwenselijk omdat er zo onbewust wordt bijgedragen aan criminele activiteiten."

Melden

Verhuurders die het vermoedens hebben dat er illegale activiteiten plaatsvinden in hun garagebox, kunnen dit melden via www.tilburg.nl/melden. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000 of digitaal via meldmisdaadanoniem.nl. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de gemeente Tilburg en politie.