Tilburg hotspot voor jong schaatstalent

30 april 2020

Talentvolle shorttrackers uit het zuiden van Nederland krijgen een vaste trainingsplek in Tilburg. Dat hebben het RTC Zuid Schaatsen en de KNSB gezamenlijk besloten.

Tilburg is al enkele jaren dé plek voor jong schaatstalent op het onderdeel langebaan van het KNSB Talent Team Zuid. Ook het Nationaal Trainingscentrum (NTC) IJshockey is in Tilburg gevestigd. Naast het langebaanschaatsen en het ijshockey gaan vanaf komende herfst ook de shorttracktalenten trainen op de Tilburgse ijsbanen. Het KNSB Talent Team Shorttrack (in oprichting) gaat zorgen voor goede begeleiding en een kwalitatief trainingsprogramma voor talentvolle jeugd uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.

Wethouder Rolph Dols: "Tilburg investeert graag in de ontwikkeling van jonge topsporters. Met de vestiging van het KNSB Talent Team Shorttrack ontstaat in Tilburg een concentratie van de drie verschillende schaatsdisciplines. Hiermee kunnen we alle schaatstalenten goede faciliteiten bieden en daarmee de ruimte om door te groeien naar de top van Nederland."

Goede faciliteiten

Een belangrijke reden voor de schaatsbond om te kiezen voor Tilburg is dat de faciliteiten en sportinfrastructuur voor jonge talenten hier goed zijn. Denk aan de Ireen Wüst IJsbaan en het IJssportcentrum Tilburg, met bijhorende voorzieningen zoals uitgebreide fitness en een sport medisch centrum. Ook worden de aanwezige sportopleiding en scholen met een ondersteuningsprogramma voor sporttalenten gezien als een groot voordeel.
Op Stappegoor komt bovendien een nieuwe topsportaccommodatie waar sporters kunnen verblijven en overnachten. Hierdoor ontstaat een nog completer pakket om de topsport- en talentontwikkeling te faciliteren.