Tilburg krijgt 15 watertappunten

11 april 2018
Foto van de burgemeester en kinderen die een watertappunt openen

Tilburg krijgt de komende maanden 15 nieuwe, openbare watertappunten. Het 1e punt werd 10 april geopend door burgemeester Weterings en de directeur van Brabant Water.

Het watertappunt zit bij de Krajicek Playground aan de Generaal Smutslaan. Een dag eerder werden er 3 punten geopend bij basisscholen. De watertappunten worden geplaatst in het kader van de campagne #waterjeweettoch. Deze watercampagne is opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg in samenwerking met Brabant Water.

Gezond alternatief

Op dinsdag 10 april werd de 1e van de 15 openbare watertappunten feestelijk geopend.  Burgemeester Weterings: "De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Water drinken draagt hieraan bij: het is gezond, goedkoop en met de plaatsing van de watertappunten makkelijk verkrijgbaar." Directeur Guïljo Van Nuland van Brabant Water: "Wij vinden het belangrijk dat drinkwater voor iedereen beschikbaar is, altijd en overal. Daarom werken we graag mee aan de totstandkoming van openbare drinkwater-tappunten in gemeenten." De gemeente Tilburg ondersteunt met het plaatsen van de Join the Pipe watertappunten tevens schoon drinkwaterprojecten in Afrika.

#Waterjeweettoch

De gemeente zet Jongeren op Gezond Gewicht in voor een gezondere leefstijl. Met de campagne #waterjeweettoch wordt het drinken van water in plaats van zoete drankjes en sapjes gestimuleerd. Scholen, kinderdagverblijven en wijkcentra krijgen een waterpakket met allerlei hulpmiddelen om water drinken te bevorderen.  Daarnaast worden er in de komende maanden nog meer watertaps geopend in verschillende wijken in Tilburg. Ook via activiteiten en evenementen in de stad wordt aandacht geschonken aan #waterjeweettoch.

Juvat Westendorp

Bij basisscholen Meander, de Triangel en Don Sarto zijn maandagochtend drinkwatertappunten geopend. Acteur, danser en JOGG Ambassadeur Juvat Westendorp opende op feestelijke wijze de watertaps samen met enkele leerlingen van de school.