Tilburg op schema met nieuwe woningen

17 februari 2022

Om de groei van het aantal inwoners in de stad en de dorpen op te vangen, zijn in 2021 1.497 woningen gebouwd. Daarmee ligt de gemeente dankzij ontwikkelaars, bouwers en woningcorporaties goed op schema. 

Een tekening van de Brabander

Beeld: SDK Vastgoed

De bouw van nog eens bijna 2.000 nieuwe woningen startte het afgelopen jaar. In 2022 en 2023 worden deze opgeleverd en ontstaat er weer meer lucht op de woningmarkt.  

Tot voor kort was de doelstelling van de gemeente om 950 woningen per jaar toe te voegen. Omdat het woningtekort steeds nijpender wordt, is dat aantal bijgesteld naar ten minste 1.500 woningen per jaar. Wethouder Oscar Dusschooten (Wonen): “In Tilburg verwachten we de komende jaren een forse groei van het aantal huishoudens. We moeten kansen benutten als die er zijn, maar wel op de juiste plekken en onder de juiste voorwaarden. Tilburg heeft, net als veel andere gemeenten, een forse opgave voor het realiseren van voldoende woningen.” 

In totaal zijn er 25.000 nieuwe woningen nodig in de periode tot 2040.  Ook in 2022 en daarna werkt Tilburg samen met de partners om dat aantal te halen.