Tilburg plant bomen met Arriva 

25 maart 2021
afgevaardigde Arriva en wethouder Mario Jacobs bij een pas geplante boom

De gemeente investeert in groen, tot nu toe vooral in de wijken en binnenstad. De komende jaren komt er ook meer groen langs de tangenten (ringweg). Woensdag 24 maart werden de eerste bomen geplant. 

Om het startmoment voor de vergroening van de tangenten te markeren, heeft wethouder Mario Jacobs  (Groen, Natuur en Landschap) op woensdag 24 maart bomen geplant op 3 locaties. Zo zijn langs de Burgemeester Letschertweg op het perceel ter hoogte van de Hultenseweg 21 nieuwe bomen en 300 struiken (bosplantsoen) aangeplant. Later dit jaar wordt hier nog een kikkerpoel aangelegd en komen er houtwallen om de biodiversiteit een extra impuls te geven. Dit project is mede tot stand gekomen met Brouwers Groenaannemers. Hierna volgen groenwerkzaamheden langs de Burgemeester Letschertweg (N260) ter hoogte van de wijk Koolhoven en tussen het Wilhelminakanaal en de Gesworenhoekseweg. Later dit jaar komt de vergroening van de Burgemeester Bechtweg (N261) aan de beurt. Ook het planten van bomen op landbouwgronden, zodat die kunnen uitgroeien tot beeldbepalend elementen in het landschap, is inmiddels gestart.

Arriva

Op de hoek van de Burgemeester Bechtweg en de Stokhasseltlaan zijn nog eens 6 bomen aangeplant samen met busvervoerder Arriva. Zij willen 90 procent van de CO2-uitstoot reduceren en de resterende 10 procent compenseren. Onder andere via de samenwerking met de gemeente Tilburg geven zij invulling aan deze compensatie. 
Lees meer over de aanpak van Arriva

Een schone, groene, goed onderhouden openbare ruimte waar we prettig met elkaar kunnen wonen, leven en samen zijn. Dat is waar de gemeente Tilburg aan werkt. Groen zorgt voor minder hitte, minder wateroverlast, betere luchtkwaliteit en een prettiger straatbeeld. Bovendien trekt groen meer insecten en andere dieren aan (biodiversiteit).