Tilburg plant drie 'Tiny Forests'

23 mei 2019
Foto: IVN

Foto: IVN

De gemeente Tilburg is geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019. Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. De komende jaren krijgt Tilburg er 3.

Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om 3 Tiny Forests in hun gemeente aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd. De gemeente Tilburg is er één van. Dit najaar wordt het eerste Tiny Forest in Tilburg aangeplant door de gemeente, in samenwerking met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners. In het najaar van 2020 volgen de andere 2. Samen met de stad wordt er gezocht naar geschikte locaties.

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. De organisatie zet zich in om vóór 2021 100 Tiny Forests te realiseren. Deze minibossen zorgen voor verkoeling, meer biodiversiteit en de opname van water bij zware regenval.

De andere 14 partnergemeenten zijn: Alkmaar, De Ronde Venen, Den Helder, Dordrecht, Ede, Eijsden-Margraten, Hoogeveen, Kampen, Leeuwarden, Roermond, Smallingerland, Tynaarlo, Weert en Zaanstad.

Kijk voor meer informatie op de website van IVN of bekijk een filmpje via YouTube.