Tilburg Trofee voor Frits Horvers

03 september 2021
Tilburg Trofee voor Frits Horvers

(Foto Joris Buijs)

Frits Horvers ontving 2 september de Tilburg Trofee uit handen van burgemeester Theo Weterings. Dhr. Horvers kreeg de onderscheiding vanwege zijn 16-jarige inzet als voorzitter van het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg e.o. (CAST).

Op 2 september nam Frits Horvers afscheid als voorzitter van CAST. Dhr. Horvers (75) was 16 jaar voorzitter van dit centrum. Hij wordt als voorzitter opgevolgd door Noud Derks, voormalig gemeentesecretaris van de gemeente Tilburg.

Verbinder

Frits Horvers heeft 16 jaar lang de rol van voorzitter met hart en ziel bekleed en een belangrijke rol gespeeld in het voortbestaan van CAST. Vanuit een sterke gedrevenheid, en met veel kennis van de stad boog hij zich over het programma van CAST. Hij heeft daarbij diverse maatschappelijke vraagstukken geagendeerd, die gerelateerd zijn aan de kwaliteit van architectuur, stedenbouw, openbare ruimte en landschap. Als bevlogen voorzitter vormde hij coalities met partijen die affiniteit hebben met architectuur, stedenbouw of aanverwante disciplines. Hij heeft ervoor gezorgd dat er vandaag de dag een levendige debatcultuur is in en over de stad, en daarmee bijgedragen aan de kwaliteit van architectuur en inrichting van de stad.

In het verleden was Frits Horvers in Tilburg raadslid en van 1993 tot 2000 was hij wethouder van onder andere Stadsvernieuwing, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.