Tilburg Trofee voor Gianotten Printed Media

13 september 2019

Gianotten Printed Media kreeg donderdag 12 september de Tilburg Trofee vanwege het 100-jarig bestaan. Burgemeester Weterings reikte de trofee uit tijdens de open dag van het jubilerende bedrijf.

Grafisch dienstverlener Gianotten Printed Media is sinds 1919 gevestigd in Tilburg. Het is een multimediabedrijf dat andere bedrijven helpt boodschappen over te brengen. Het bedrijf maakt gebruik van de kracht van de combinatie van conventionele en nieuwe media.

Gianotten Printed Media is naast ondernemer en werkgever op diverse terreinen betrokken bij de stad en het maatschappelijke leven van Tilburg. Zo is het bedrijf sponsor van de Tilburgse Revue, het Tilburgs Netwerkdiner en diverse andere lokale evenementen. Drie titels gedrukt door Gianotten, behoorden tot de Best Verzorgde Boeken van 2017. In 2016 was het bedrijf sponsor van project Storm van TU Eindhoven (80 dagen race rond de wereld, gericht op duurzaam vervoer). Het bedrijf is al diverse jaren uitgever en drukker van boeken van Tilburgse bodem, waaronder het 'Yearbook Textiellab 2013'. Daarnaast is het bedrijf uitgever van de boekenreeks 'In Tilburg'  met redactie van Hans Hop, Han van Meegeren, Ronald Peeters en Ed Schilders. Ook is het bedrijf partner in de uitgave Quiet 500.

Van het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg op Koningsdag 2017 heeft Gianotten een prachtig fotoboek gemaakt, dat de dag erna klaar was en direct bij de Koning is afgeleverd. Het boek was opgemaakt en gedrukt binnen 50 uur na aankomst van de koninklijke familie in Tilburg. Verder heeft het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen verankerd in het beleid en maakt het gebruik van een duurzaam productieproces.