Tilburg Trofee voor Mieke van der Loop

20 november 2019
Mieke van der Loop krijgt de Tilburg Trofee

(Foto Hassan Souhail - Alief Fotografie)

Mieke van der Loop (66) ontving 19 november de Tilburg Trofee uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx. Mieke kreeg de onderscheiding bij haar afscheid als coördinator Brede School.

Mieke werkte 15 jaar als coördinator Brede School De Dirigent, met als doel de kansen voor de jeugd te vergroten in een wijk waar deze kansen niet vanzelfsprekend zijn. In een wijk waar veel professionals zoals leerkrachten, pedagogen en (sociaal) hulpverleners een extra stapje zetten, springt Mieke eruit omdat ze een stabiele en bindende factor is geweest, die breder kijkt dan haar eigen werkveld. Ze stelt zichzelf bescheiden op en schakelt op de achtergrond om partijen bij elkaar te krijgen, samen te laten optrekken en tot succes te komen. Bij succes laat ze de ander stralen.

Constante factor

Waar professionals in de wijk kwamen en gingen, is Mieke een constante factor geweest, met een groot commitment en doorzettingsvermogen. Haar werk als coördinator Brede School is om verbindingen te leggen in het primair onderwijs, maar Mieke kijkt verder dan dat. Ze betrekt ouders, ze helpt ouders bij participatie, ze maakt lastige thema’s bespreekbaar, ze verbindt culturen, ze betrekt het voortgezet onderwijs en ze werkt samen in de wijk (bijvoorbeeld wijkraden, Ronde Tafelhuis).