Tilburg Trofee voor Tim van der Avoird

29 oktober 2019
Tilburg Trofee voor Tim van der Avoird

Tim van der Avoird ontving zaterdag 26 oktober de Tilburg Trofee uit handen van burgemeester Theo Weterings. Van der Avoird kreeg de trofee bij zijn afscheid bij de Stichting Tilburgse Taol.

Tim is sinds 2005 voorzitter van de Stichting Tilburgse Taol. Van 1995 tot 2004 vervulde hij de rol van jurylid/juryvoorzitter Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Aan het eind van dit jaar legt hij zijn taak als voorzitter neer en neemt hij afscheid van de stichting. De stichting organiseerde op 26 oktober de jaarlijkse Taolbèttel en Het Grôot Tilburgs Dikteej, waar Tim van der Avoird voor het laatst als bestuursvoorzitter bij aanwezig was. Hij schreef het diktee en las het voor.

Stuwende kracht

Tim van der Avoird is de stuwende kracht achter de Stichting Tilburgse Taol. Onder zijn leiding zijn een aantal verschillende projecten en activiteiten tot stand gekomen. Een van de eerste projecten die hij op zich nam was de Kènderkwèèk, een zangwedstrijd in het Tilburgs dialect waaraan jaarlijks basisscholen uit Tilburg en omgeving deelnemen. De leerlingen krijgen de beschikking over lesmateriaal en worden begeleid bij het instuderen van de liedjes. Ook krijgen ze een les over het erfgoed van Tilburg. Een ander belangrijk evenement van de stichting is de jaarlijkse Taolbèttel, die sinds 2014 wordt georganiseerd en voortgekomen uit Het Grôot Tilburgs Dikteej (sinds 1994).