Tilburg-Waalwijk Logistieke Hotspot van Nederland

04 april 2019

In een enquête op initiatief van Logistiek.nl kreeg de regio Tilburg-Waalwijk de meeste stemmen van een panel logistieke experts. Op plaats twee eindigt Venlo-Venray.

West-Brabant, dat de voorgaande 2 edities won, zakt naar plaats 3. Almere-Lelystad-Zeewolde is dit jaar geëindigd op de vierde plaats. Tilburg-Waalwijk dankt de titel Logistieke Hotspot van het Jaar voornamelijk aan de beschikbaarheid van voldoende personeel en de medewerking van de gemeente bij het faciliteren van nieuwe logistieke bedrijvigheid. Met name voor dat laatste criterium oogstte Tilburg-Waalwijk veel lof. "De top-3 is een close call, maar Tilburg staat absoluut op 1 met haar aanpak", zegt een van de panelleden in zijn commentaar op dit criterium.

Berend de Vries, wethouder economische zaken van Tilburg, zegt in een eerste reactie dat het winnen van de prijs een erkenning is van de inzet en investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan. "Logistiek is innovatieve topsport en vraagt om goede bereikbaarheid via weg, water en spoor. We investeren fors in de havens van Tilburg en Waalwijk en met de gerealiseerde treinverbinding met China is onze regio optimaal bereikbaar." Bekijk het filmpje met de reactie van Berend de Vries.

De Vries zijn collega in Waalwijk, Ronald Bakker, benadrukt vooral het feit dat de jarenlange inzet en investeringen niet onopgemerkt zijn gebleven binnen de logistieke sector. "Dat heeft voor ons een grote meerwaarde. Samen met onze partners uit onderwijs en bedrijfsleven werken wij immers dagelijks aan een excellent ondernemersklimaat voor de logistiek en pakken wij ook de problemen aan. Daarom lopen wij in de regio ook voorop in het realiseren van  kwalitatief goede, grootschalige, huisvesting van short stay arbeidsmigranten, om daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan de behoefte aan personeel."