Tilburg zoekt nieuwe stadsdichter

12 april 2023

Tilburg zoekt een nieuwe Stadsdichter voor de komende 2 jaar. De Stadsdichter maakt jaarlijks minimaal 6 gedichten. Deze zomer draagt Stadsdichter Rodgairo Dalnoot het stokje over aan zijn opvolger. Wil jij de nieuwe Stadsdichter worden? Meld je dan aan. Dat kan tot 15 mei.

Een Stadsdichter gebruikt zijn eigen, originele taal om mensen te inspireren. Dat doet de Stadsdichter op een kritische en betrokken manier. Met de kunst van woorden beschrijft hij de geschiedenis van de stad en werpt hij een blik op de toekomst. De Stadsdichter speelt een rol bij plechtige momenten zoals vieringen en herdenkingen. Hij verwoordt het gezamenlijke gevoel van rouw en trots. Een Stadsdichter staat voor de stad en de poëzie in al haar diversiteit. Voor het Stadsdichterschap geldt een vergoeding. Daarnaast is er een project- en publicatiebudget.

Stad voor makers

Tilburg is een stad voor makers. De stad verrast, daagt uit en is een voedingsbodem voor creatief talent. Ook op het gebied van woordkunst, literatuur en poëzie. Tilburg heeft verbeeldingskracht, reflectie en inspiratie nodig. Een Stadsdichter geeft hier invulling aan. Door gedichten te schrijven over wat leeft en gebeurt in de stad en door zichtbaar te zijn. Door met een onafhankelijke en kritische blik te schrijven over Tilburg, draagt de Stadsdichter bij aan het Tilburgs bewustzijn. Meer informatie op de pagina Stadsdichter Tilburg. Daar staat ook hoe je je kunt aanmelden.