Tilburgse binnenstad corona-proof

29 mei 2020
Zebrapad bij de Korte Heuvel

Nu de coronamaatregelen versoepelen passen ondernemers, scholen en de gemeente de ruimte zo goed mogelijk aan, zodat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden.

Vanaf 1 juni kunnen inwoners weer een restaurant bezoeken en een terrasje pakken. Ook gaan leerlingen van het voortgezet onderwijs weer naar school en basisschoolleerlingen vanaf 8 juni weer de hele week. We pakken ons leven weer op. Dit betekent ook dat we meer op pad zijn en dat het drukker wordt op straat.

De gemeente levert maatwerk door op verschillende plekken de openbare ruimte aan te passen. Bijvoorbeeld door ruimte beschikbaar te stellen op het Heuvelplein, de Korte Heuvel en de Piushaven, zodat de terrassen daar uitgebreid kunnen worden. Of door de schoolomgeving tijdelijk aan te passen zodat leerlingen veilig naar en van school kunnen lopen en fietsen.

Binnenstad bereikbaar

Met elkaar zorgen we ervoor dat de binnenstad goed bereikbaar is en blijft. Er is meer ruimte nodig om op een veilige afstand van elkaar te kunnen winkelen en een terras te bezoeken. Daar is iedereen bij gebaat: ondernemers en bezoekers. Gezondheid en verkeersveiligheid staan daarbij voorop. Daarom doet de gemeente in en rond de binnenstad aanpassingen om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor horecabezoekers, winkelend publiek, fietsers, voetgangers, openbaar vervoer, automobilisten en natuurlijk hulpdiensten.

Aan een bereikbare binnenstad werken we samen. Kom daarom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. De fietsenstallingen zijn goed bereikbaar en ook daar zijn maatregelen genomen om 1,5 meter afstand te houden. Gebruik de cityring met de auto alleen voor een bezoek aan de binnenstad. Hoeft u niet in de binnenstad zijn, neem dan liever een andere route.

Lees meer over de aanpassingen op de pagina een veilige binnenstad op deze website.

Bekijk de infographic met alle maatregelen.