logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburgse Tegeltaxi haalt gratis tuintegels op

27 juni 2024 Duurzaam Nieuws duurzaam Nieuws duurzamertilburg

Ga je alleen of samen met je buren tegels wippen in je (voor)tuin of in je straat? En ga je in plaats daarvan groen planten? Dan haalt de gemeente Tilburg de tegels gratis bij je op met de Tilburgse Tegeltaxi. De ophaalrondes zijn in oktober en november.

Meer groen

Met meer groen in jouw tuin kun je nog meer genieten in de zomer! Je maakt zo je tuin koeler en je zorgt ervoor dat het regenwater makkelijker weg kan lopen. Meer groen is dus niet alleen goed voor jou maar ook voor allerlei dieren, vogels en insecten in de stad. Dus heb je een tuin, doe mee!  

Geef je gewipte tegels door

De tegels die je aanmeldt voor de tegeltaxi tellen mee voor het NK Tegelwippen. Van maart tot en met oktober vervangen we in de gemeente Tilburg zoveel mogelijk tegels door groen. Help onze gemeente naar de winst! Geef het aantal gewipte tegels door via de website van het NK Tegelwippen.

Tegels aanmelden bij de Tegeltaxi

Wil je gebruik maken van de ophaalservice, ga naar tilburg.nl/tegeltaxi en vul het formulier in vóór 26 augustus. Je ontvangt van ons een e-mail over de beoordeling van jouw aanvraag. In de vakantieperiode kan het wat langer duren voor we je aanvraag in behandeling nemen. De Tegeltaxi neemt alleen stoeptegels en klinkers mee, geen zand. 

Ideeën voor gewipte tegels  

Wist je dat je de tegels die je verwijdert ook kunt hergebruiken? Je kunt er bijvoorbeeld een tafeltje van maken voor in de tuin, of een rand langs een bloemenperk. Ook kun je de tegels gebruiken om er een insectenhotel van te maken. Op de foto zie je een voorbeeld van Groeituin013.