Tiny Forest achter 't Noorderlicht

25 oktober 2019
Tiny Forest met twee meisjes er in

(Foto: IVN)

Achter basisschool SBO Noorderlicht komt een Tiny Forest. Dit is een bos ter grootte van een tennisbaan. De aanleg gebeurt tussen januari en maart 2020.

De aanleg neemt ongeveer 1 tot 2 weken in beslag. De gemeente Tilburg is geselecteerd als één van de IVN Tiny Forest partnergemeenten van 2019. IVN is het Instituut Voor Natuureducatie.

Struiken en bomen

Het bos bestaat uit struiken en bomen die van nature in Nederland groeien. Het bos krijgt ook een buitenlokaal. Daarin leren kinderen over de Nederlandse natuur en kan de buurt elkaar ontmoeten. Het is daarmee niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. De komende jaren krijgt Tilburg in totaal 3 van deze kleine bossen.

De gemeente heeft contact gezocht met SBO Noorderlicht om het idee van het eerste Tiny Forest achter de school te bespreken. Er is een voorstel gedaan waar het Tiny Forest geplant kan worden. Momenteel wordt het bos samen met de school ontworpen.

Onderhoud

De gemeente en SBO Noorderlicht zorgen in 1e instantie voor het onderhoud. Bewoners kunnen hier ook aan bijdragen. Naast educatie doeleinden, is het minibos ook echt een bos voor de buurt. Bewoners die betrokken willen zijn bij een Tiny Forest, nu of in de toekomst, kunnen contact opnemen met Carla Wondergem van de gemeente. Zij is bereikbaar via carla.wondergem(ad)tilburg.nl.

Inwoner die ook zo'n Tiny Forest in hun buurt willen, kunnen zich aanmelden via de link op de website van het Instituut voor Natuureducatie (IVN).