Trajectcontrole Burgemeester Letschertweg

10 juli 2019

Op de Burgemeester Letschertweg N260 komt trajectcontrole. De reden is dat op deze locatie vaak ongelukken gebeuren als gevolg van te hoge snelheden.

Het gaat om het stuk tussen de aansluiting met de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg en de Vloeiveldweg. De aanleg van de apparatuur gebeurt  deze maand. Daarna volgt het uitvoerig uittesten van het systeem. Naar verwachting is de trajectcontrole vanaf eind 2019/begin 2020 actief.

0 verkeersdoden

In Brabant werken de provincie, gemeenten, de politie, Rijkswaterstaat, het Openbaar Ministerie en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden", aldus wethouder Mario Jacobs (Slimme en Duurzame Mobiliteit). "We willen bereiken dat alle Brabanders goed opletten in het verkeer en zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten of te hard rijden."

Burgemeester Bechtweg

In eerste instantie was sprake van een trajectcontrole op de N261, de Burgemeester Bechtweg. Door recente ongevallen op de Burgemeester Letschertweg is nieuw onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid. Daaruit blijkt dat de noodzaak voor snelheidshandhaving op de Burgemeester Letschertweg aanzienlijk hoger is dan op de Burgemeester Bechtweg.