Urban Athletes Park in Reeshofpark

10 januari 2020
Het Reeshofpark nog zonder Urban Athletes Park

Er is een burgerinitiatief ingediend voor de komst van een Urban Athletes park in het Reeshofpark. De gemeente stelt ruim 200.000 euro beschikbaar. De aanleg start in het voorjaar van 2020.

Het park is geschikt voor sporten van deze tijd, zoals calesthenics, free-running en bootcamp of voor iedere individuele sporter die tijdens zijn rondje hardlopen een aantal krachtoefeningen wil doen. De 2 ton is voor de aanleg van het park en het dagelijks beheer voor de periode van 15 jaar.

Sport in de openbare ruimte

Er is de laatste jaren een flinke groei te zien in belangstelling voor sporten in de openbare ruimte. De komst van een Urban Athletes Park speelt mooi in op deze veranderende behoeften.

Wethouder Sport Rolph Dols: "Het Urban Athletes Park past uitstekend bij onze ambitie om alle Tilburgers te stimuleren om naar buiten te gaan en in beweging te komen. Het sluit ook naadloos aan op wat we willen bereiken met de nieuwe Sport en Beweegvisie 'meedoen is winnen'."

Discgolf parcours

Het park komt naast de skatebaan in het Reeshofpark. Tegelijkertijd met de aanleg van het Urban Athletes Park, wordt ook een ander burgerinitiatief, namelijk een Discgolf parcours aangelegd. Verspreid door het Reeshofpark komen baskets te staan waar een disc in moet worden geworpen. Verschillende verenigingen en scholen in de wijk hebben al plannen om van de nieuwe sportfaciliteiten gebruik te gaan maken.