Vakantiekermis Tilburg

02 juli 2020
De zuurstokkenkraam op de kermis

Dit jaar is een kans voor Tilburgers om hun stad als vakantiestad te ontdekken, onder het motto 'Tilburg Vakantiestad'. In de zomer zijn er verschillende evenementen, waaronder de vakantiekermis.

De vakantiekermis is  van 17 tot en met 26 juli op het Besterdplein, het Stadhuisplein (Stadsforum) en het Koningsplein. De kermis is elke dag vanaf 13:00 open. Op weekdagen sluiten de pleinen om 21:00 uur en in het weekend om 23:00 uur. Er wordt geen entree gevraagd voor de kermis, wel staan er gastheren en -vrouwen aan de poorten om te zorgen dat alles goed en veilig verloopt, binnen de corona-richtlijnen.

Traditiegetrouw vindt in Tilburg elke zomer de grootste kermis van de Benelux plaats. Door de coronamaatregelen is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Toch is er deze zomer in Tilburg iets van dat kermisgevoel te ervaren. Geen kermislint van 3,5 kilometer, geen 200 attracties, niet 'hoger, sneller en harder'. Wel genieten van een lèksteel, een oliebol, een ritje in de draaimolen of een van die andere dingen waar je aan denkt bij een kermis.

Reuzenrad

Naast de 4 pleinen komt op de Spoorlaan een reuzenrad, op de parkeerplaats bij de kruising met de Heuvelring. Het rad is natuurlijk geschikt voor een (romantisch) ritje met uitzicht over de stad. Ook ondernemers kunnen gebruik maken van het reuzenrad voor diverse activiteiten. Denk aan een rondje voor het personeel, een kunstexpositie, een diner: alle ideeën zijn welkom. Het reuzenrad staat er van 17 juli tot 17 september.

Voor ideeën voor het reuzenrad, informatie over de vakantiekermis en de evenementen van Tilburg vakantiestad kunt u terecht op de website van ticket to Tilburg.