Vernieuwde Hall of Fame helemaal klaar

07 april 2023

Na een lange periode van verbouwen is de vernieuwde Hall of Fame helemaal klaar. De nieuwe concertzaal, oefenruimtes, en Hall 90 (de nieuwe foyer) zijn al volop in gebruik. De officiële opening is op zaterdag 8 april.  

Het gebouw van de Hall of Fame

(Foto: Gerdien Wolthaus Paauw)

In Hall 90 (de voormalige foyer) is de hele dag een expo te bewonderen en is er een fotorapportage over de bouw van het nieuwe pand. Het skatepark is de hele dag gratis toegankelijk. Je vindt het programma op hall-fame.nl.

Wethouders Marcelle Hendrickx (kunst & cultuur) en Bas van der Pol (spoorzone) openen zaterdagavond officieel het pand waarna de avond wordt afgesloten met een concert van PingpongPoëzie. Wie bij het concert wil zijn, moet een kaartje kopen.  

Meer dan een gebouw

“Hall of Fame is veel meer dan het gebouw", aldus Marcelle Hendrickx. “Het is een plek waar jonge creatievelingen samenkomen en met veel passie en vol overgave, samen deze creatieve vrijplaats vormgeven. Een plek voor ontmoeting, inspiratie, vernieuwing en talentontwikkeling. Waar zowel makers als urban sporters zich thuis voelen. Een broedplaats die ruimte biedt aan muzikanten en skaters. Maar ook aan Graffiti artiesten een andere beeldend kunstenaars. Hier is ruimte voor iedereen met een goed idee. En na de verbouwing is de Hall of Fame nog beter geschikt voor alle creativiteit die Tilburg rijk is.” 

Erfgoed behouden  

De grondige verbouwing van de voormalige hal 90 was noodzakelijk om het erfgoed voor de Spoorzone te behouden en ruimte te maken voor een toekomstbestendige jongeren- en cultuurfabriek. De gemeente koestert het Tilburgs erfgoed in de Spoorzone. Het gebied wordt aantrekkelijk om te werken, te wonen of te verblijven. Er ontstaat een mix aan vestigingslocaties voor verschillende typen bedrijven en ondernemers. De vernieuwde Hall of Fame levert hier een belangrijke bijdrage aan.