Versterken van de top teamsport competities

25 november 2022

NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en 5 teamsporten hebben de ambitie om het niveau van de topcompetities te verhogen en de topclubs te versterken. Ook Tilburg sluit daarbij aan.

Een hockeyteam staat op het veld en gaat in de aanval

Het gaat om de sporten handbal, hockey, korfbal, volleybal en waterpolo. Het programma richt zich op competities van het hoogste landelijke niveau en de clubs die daarin spelen. 

Intentieverklaring

Tijdens de werkconferentie ‘Naar een strategisch kader topsport’ op 22 november tekenden ruim 20  organisaties een zogenoemde intentieverklaring. De gezamenlijke ambitie is met sport, onderwijs, overheden, bedrijfsleven en media, de maatschappelijke waarde van top teamsportcompetities, top teamsportclubs en talentvolle teamsporters te vergroten.

Ondersteunen

Wethouder Maarten van Asten (Sport): "In onze stad en in onze dorpen moeten topsporters en talenten het beste uit zichzelf kunnen halen. Dat doen we met goede faciliteiten, maar ook door onze sporters waar nodig te ondersteunen. Door het tekenen van deze intentieverklaring laten we zien dat we trots zijn op onze teams en sporters, en investeren we in onze topsporters van de toekomst."

Investeren in talent en topsport

In Tilburg werkt de gemeente met diverse partijen aan het creëren van een goed topsportklimaat. De Stichting Topsportopleiding biedt talentvolle sporters op de middelbare school de mogelijkheid hun sportopleiding te combineren met school. Met partners uit de stad werkt #TeamTilburg aan een platform voor topsport en talentwikkeling. Sinds 2021 bestaat het Topsportfonds. Met dit fonds ondersteunt de gemeente topsporters en sporttalenten in de stad. 

Meer informatie

Meer informatie over het programma 'topteamsport' staat op de website van NOC*NSF.