Vincents Tekenlokaal in Ontdekstation013

20 maart 2018
Foto van kinderen achter een tekencomputer

Vincents Tekenlokaal is verhuisd naar een nieuwe locatie in Ontdekstation013 in de Spoorzone in Tilburg. Donderdag 22 maart verricht wethouder Marcelle Hendrickx de officiële (her)opening.

8 jaar na de intrek in het Paleis Raadhuis zocht het tekenlokaal vernieuwing. De zoektocht naar een nieuwe locatie leverde niet alleen een prima plek op, maar ook een geschikte partner.

Rijks HBS

Het Tekenlokaal is al vanaf 4 maart open in Ontdekstation013. Vanaf voorjaar 2009 was Vincents Tekenlokaal gehuisvest in het Paleis-Raadhuis. Hier was ooit de school, een Rijks HBS, die Vincent van Gogh als leerling had. Het digitale tekenlokaal is nu verplaatst naar Ontdekstation013, een plek waar techniek gestimuleerd wordt onder jongeren. In Ontdekstation013 is een lokaal met glazen wanden gebouwd: Perron Vincents Tekenlokaal. De transparante ruimte is af te sluiten, zodat geconcentreerd getekend kan worden, waarbij de omgeving van het Ontdekstation als inspiratie ‘binnenkomt’. Het aantal tekencomputers is groter dan voorheen. Twintig tekenaars kunnen tegelijk digitaal aan het werk. Daarnaast is er volop gelegenheid om op papier te werken.

Perron Vincents Tekenlokaal

Het tekenlokaal is op twee verschillende manieren te bezoeken. Tijdens de openingstijden van Ontdekstation013 op woensdagmiddag en in het weekend. Met de 5 euro entree voor Ontdekstation013 bezoek je ook Perron Vincents Tekenlokaal en Perron Ontdekrijk.
Daarnaast is het mogelijk om buiten die openingstijden een bezoek met een groep in te plannen. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor verjaardagsfeestjes, een familie-uitje, een digitale tekenles met een bedrijf of een ander bezoek met een groep mensen.