Voordelig met de bus, samen met begeleider

07 december 2021
twee dames met mondkapjes in de bus

Foto: Marco Reeuwijk, Arriva.

Gemeente Tilburg start 1 januari 2022 met een proef voor ongeveer 1.100 mensen met een Wmo-indicatie. Deze mensen reizen nu met de taxi van Regiovervoer Midden-Brabant, maar ze kunnen vanaf 1 januari ook kiezen voor de bus. 

De mensen die mee mogen doen krijgen een persoonlijke brief. Ze kunnen gratis de ‘Voor Elkaar Pas’ aanvragen, waarmee ze 37% korting krijgen in de bussen van Arriva. Deelnemers kunnen zo 2 jaar lang voordelig met de bus reizen door heel Brabant. En er mag altijd iemand gratis meereizen, als begeleider of gewoon voor de gezelligheid.
De deelnemers mogen ook blijven kiezen voor de taxi, of soms met de taxi reizen en soms met de bus.                                

Meedoen

De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Vervoer mag geen probleem zijn om familie of vrienden te bezoeken. Of om boodschappen te doen, naar een hobby te gaan of mee te gaan met een leuk uitje. Daarom biedt de gemeente mensen met een beperking de mogelijkheid om te reizen met het Regiovervoer. Daar komt nu voor 1.100 mensen het busvervoer van Arriva bij, met de nieuwe ‘Voor Elkaar Pas’. 

Duurzamer

De 1.100 reizigers die mee mogen doen, maken nu samen 55.000 taxiritten per jaar. De gemeente Tilburg verwacht dat ongeveer 500 reizigers gaan meedoen aan de proef. En dat per jaar ongeveer 3.000 minder taxiritten worden gemaakt. Dat verkleint de uitstoot van CO2. Het is dus ook een duurzame oplossing.