Vrijwilligersprijzen 2020: wie krijgt uw stem?

09 november 2020
De drie vrijwilligers op een rijtje

(Foto: Jan van Eijndhoven)

De gemeente Tilburg en VrijwilligersTilburg organiseren jaarlijks in samenwerking met Brabants Dagblad, Interpolis en Rabobank Tilburg e.o., de verkiezing van de Vrijwilligersprijzen gemeente Tilburg. Inwoners kunnen stemmen op hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie.

Er worden 3 vrijwilligersprijzen uitgereikt: vrijwilliger van het jaar, vrijwilligersorganisatie van het jaar en de Jongerenvrijwilligersprijs. Ook in dit uitzonderlijke jaar zijn vrijwilligers onmisbaar voor onze samenleving en is het belangrijk om de waarde van vrijwilligerswerk te erkennen en waarderen. 

Genomineerden

In de categorie ‘vrijwilliger’ en ‘vrijwilligersorganisatie’ bepaalt het publiek voor het grootste deel (2/3) wie de titel wint, het overige deel is aan een vakjury (1/3). Uit alle aanmeldingen heeft een deskundige jury onlangs drie vrijwilligers en drie organisaties voor 2020 genomineerd die kans maken op de winst. De genomineerde vrijwilligers zijn: Younes Aknin, Janiek Bothe-Moolhuijzen en Wim Brekelmans. In de categorie Vrijwilligersorganisatie zijn genomineerd: Verbeeten Challenge, het Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg en The Living Museum Tilburg. 

Stemmen

Alle inwoners uit de gemeente Tilburg mogen eenmalig een stem uitbrengen op één vrijwilliger en één vrijwilligersorganisatie van hun keuze. Bepaal mee wie de Vrijwilligersprijzen 2020 winnen en breng uiterlijk 23 november je stem uit op jouw helden. Dat kan via vrijwilligerstilburg.nl of via contourdetwern.nl. Hier kun je ook de uitgebreide informatie van de kandidaten lezen. Voor de Jongerenvrijwilligersprijs kan niet gestemd worden; de winnaar in deze categorie wordt rechtstreeks door de jury gekozen en zal zaterdag 14 november onthuld worden in het Brabants Dagblad.

Bekendmaking winnaars

Op 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, maken we bekend wie dit jaar de felbegeerde prijzen hebben gewonnen. Helaas is een fysieke, feestelijke prijsuitreiking dit jaar niet mogelijk. De winnaars zullen daarom persoonlijk (thuis of op locatie) aan de deur bekend gemaakt worden. In een feestelijke entourage hopen we er op deze manier toch een bijzonder moment van te maken.