Vul de enquête in over het Stadsforum

06 oktober 2020
Impressie van het nieuwe plein, het Stadsforum

Binnen enkele jaren ontstaat in de ruimte tussen de Schouwburg, concertzaal, Factorium, Heikese kerk, het Kantongerecht, het paleis-raadhuis en het Stadhuis een levendig plein: het Stadsforum. De gemeente wil graag weten hoe inwoners de invulling van dit plein voor ogen zien.

De gemeente wil van inwoners weten wat ze graag op het plein (Stadsforum) zouden willen zien of doen. Met deze inbreng kan de gemeente, samen met vele anderen, aan de slag om er een levendig en mooi plein van te maken. Het invullen duurt maar 4 minuten. Met uw mening is de gemeente erg geholpen.

Metamorfose Koningsplein

Op dit nieuwe Stadsforum komt ruimte voor de markt, de kermis en andere evenementen, zoals Tilburg Zingt. Het verkeer krijgt ook een plek, maar het doorgaande verkeer op de Paleisring moet wel flink verminderen. Het Stadsforum wordt in de toekomst een stuk groener en klimaatbestendiger. Samen met de plannen voor het Stadsforum krijgt ook het Koningsplein een metamorfose. Het Koningsplein wordt Koningswei: met veel groen, een verbinding naar de Piushaven via de huidige Koopvaardijstraat en appartementen. De parkeergarage Koningsplein blijft open.

Meer informatie op de pagina Stadsforum op deze site.