Vuurwerkshows gaan niet door

31 december 2022

De professionele vuurwerkshows in de Piushaven en in het Reeshofpark voor vanavond gaan niet door. Dit heeft de burgemeester besloten naar aanleiding van de verwachte harde windstoten vanavond en aan het begin van de nacht.

(Foto: Bram Delmee)

De risico’s dat er iets misgaat zijn groot tijdens deze jaarwisseling. Daarom worden de vuurwerkvrije zones in stand gehouden. Daar mag geen vuurwerk afgestoken worden.

Het KNMI voorspelt voor vanavond en de komende nacht slecht weer met af en toe harde windstoten. Deze weersomstandigheden betekenen dat de professionele vuurwerkshows in de Piushaven en in het Reeshofpark mogelijk niet veilig georganiseerd kunnen worden. Daarom heeft de burgemeester besloten dat de vuurwerkshows vanavond en om middernacht niet doorgaan. 

Teleurstelling maar noodzakelijk

“Een teleurstelling maar noodzakelijk”, aldus burgemeester Weterings bij zijn besluit op het afgelasten van de vuurwerkshows in de Piushaven en het Reeshofpark. “De professionele vuurwerkshows zijn een stap naar een vuurwerkvrij Tilburg. Een stap die we in Tilburg graag willen zetten. Maar vanzelfsprekend gaat veiligheid boven alles. De veiligheid van de bezoekers én de veiligheid van al die mensen die de shows mogelijk zouden maken. Vanwege de voorspelde windvlagen roep ik Tilburgers op om nog meer dan anders voorzichtig te zijn met het afsteken van vuurwerk. Houd de omstanders en de windrichting in de straat in de gaten. De risico’s dat er iets misgaat zijn groot tijdens deze onstuimige jaarwisseling. Daarom houd ik de vuurwerkvrije zones ook in stand.”