Vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling

04 november 2022

Het college stelt twee vuurwerkvrije zones in tijdens oud en nieuw: in de Reeshof en in de omgeving van het centrum / Piushaven. In deze gebieden mogen inwoners zelf geen vuurwerk afsteken, maar er zijn vuurwerkshows gepland.    

Vuurwerk in de Piushaven

De gemeenteraad heeft besloten stapsgewijs toe te willen werken naar een algeheel vuurwerkverbod. De vuurwerkshows moeten een alternatief worden voor het zelf afsteken van vuurwerk. Meer informatie over de shows staat op www.tilburg.nl/vuurwerk.  

Melden

Overlast van vuurwerk kan worden gemeld via de Fixi app van de gemeente. Melden kan ook via het meldformulier van Fixi op www.tilburg.nl/melding.  
Bij nood of kans op heterdaad betrappen neemt u contact op met de politie via 0900-8844 of 112 (alleen spoed).

Let op: vuurwerk uit de categorie F1 (schertsvuurwerk) mag het hele jaar door worden afgestoken; ook binnen de vuurwerkvrije zones. Hier melding van maken is onnodig.    

Interactieve kaart

Waar de grenzen van de vuurwerkvrije zones precies zijn, is vanaf 9 november te zien op de interactieve kaart op www.tilburg.nl/vuurwerk. Op deze kaart kun je inzoomen of een adres invoeren om te zien welke regels er gelden op een locatie.